Vi som arbetar på Djurkliniken Anima

Vi som har startat Djurkliniken Anima har tidigare arbetat på ett av Örebros djursjukhus. 

Tillsammans har vi över 85 års erfarenhet av djursjukvård.

Anledningen till att det blev vi fem är att vi har samma vision om hur vi vill att en veterinärklinik ska vara.

Som en mindre klinik med hög kompetens vill vi ge dig ett personligt bemötande och skapa trygghet för dig och ditt djur.
Legitimerad veterinär

Catja Adestam


Jag gick min utbildning på University of Copenhagen och tog min veterinärexamen 2012. Mina huvudintressen är hudsjukdomar och invärtesmedicin. Jag vidareutbildar mig kontinuerligt inom olika områden, just nu inom ultraljudsdiagnostik. Jag bor på landet i Kumla tillsammans med min man, två söner, en hund och en katt.

Inriktningar: Hudutredningar, medicinska utredningar, bukultraljud,hygienrutiner inom veterinärmedicin.Legitimerad veterinär

Mia Hammarström

Jag tog min veterinärexamen 1994 i Uppsala på Sveriges Lantbruksuniversitet. Jag har arbetat med smådjurssjukvård i mer än 20 år. Jag är en komplett allmänpraktiker med goda kunskaper inom många områden men är fortfarande vetgirig och vidareutbildar mig kontinuerligt. Jag bor på landet med min man. Jag har tre döttrar,en hund och en katt.

Inriktningar: Tandbehandlingar, diabetesutredningar, sjukdomar hos katt, medicinska utredningar, allmän kirurgi, hältutredningar, näringslära hos katt och hund.

Legitimerad djursjukskötare

Petra Gustafsson

Jag har arbetat inom djursjukvården sedan 2006 och är legitimerad djursjukskötare. På kliniken arbetar jag inom alla områden men har vidareutbildat mig mer inom hudsjukdomar. Jag bor i utkanten av Fjugesta tillsammans med min sambo, två barn och en hund.

Legitimerad djursjukskötare

Maria Löwendahl

Jag har arbetat inom djursjukvården sedan 1989. Jag är legitimerad djursjukskötare och arbetar inom alla områden men har särskild vidareutbildning och kompetens inom anestesi och tandvård. Mitt hjärta klappar lite extra för katter. Jag bor i Marieberg med min sambo och katt Lillan. Jag har två barn och ett bonusbarn som alla är utflugna.


Legitimerad djursjukskötare

Ulrika Persson

Jag har arbetat inom djursjukvården i mer än 20 år och är legitimerad djursjukskötare. Jag har genomfört en 2-årig teckenspråksutbildning. På kliniken arbetar jag inom alla områden men har vidareutbildat mig mer inom tandvård, hudsjukdomar och röntgen. Jag bor i Askersund med min sambo och vår Basset Fauve de Bretagne Egon.


Anställda

 

Legitimerad veterinär

Stina Fälted

Jag läste till veterinär på Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i Uppsala och tog examen 2014. Sedan dess har jag arbetat på smådjursklinik. Jag tar hand om många olika typer av fall på mottagningen och operation. Har vidareutbildat mig särskilt inom hudsjukdomar, vilket jag har ett stort intresse för. Jag bor i Adolfsberg med min man och två döttrar. Har haft katter i större delen av mitt liv men har för tillfället inga husdjur.

Legitimerad djursjukskötare

Ansi Törnqvist

Jag har arbetat inom djursjukvården sedan 2000. Jag är legitimerad djursjukskötare och certifierad hundfysioterapeut. Jag bor i Adolfsberg tillsammans med labradoren Nubbe.

Djurvårdare

Jennie Axelsson

Jag har arbetat inom djursjukvården sedan 2014 och är djurvårdare på nivå 2. Jag bor i Örebro med min dotter, tre hundar och två katter.

Konsult

 

 

Legitimerad sjukgymnast

Johan Merler

Jag tog min examen 1999 i Linköping och har vidareutbildat mig i bland annat Australien och tog min specialistexamen 2005. Jag har arbetat med rehabilitering av hundar sedan 2004 och utbildar sjukgymnaster inom veterinärmedicin samt är lärare på Luleå universitet. På kliniken träffar jag många hundar med ryggbesvär och är med vid hältutredningar. Jag bor i Örebro med familj.


Djurkliniken Anima

med själ och hjärta för dig och ditt djur

           


"Sen den dagen vi beslutade oss för att starta upp Djurkliniken Anima
har vi gått in med både själ och hjärta — namnvalet föll sig därför naturligt"